Ook al proberen wij alle informatie op onze website zo goed en duidelijk mogelijk te verwoorden, er kunnen natuurlijk altijd vragen of onduidelijkheden zijn. Van alle vragen die wij ooit hebben gekregen maken wij direct een FAQ, zodat zelf veel informatie kunt vinden zonder ons te hoeven raadplegen.

Afhalen is momenteel helaas niet mogelijk door de Corona-situatie. Uiteraard staan wij gewoon voor u klaar als zaken nog niet duidelijk zijn, of u een andere vraag heeft.

Ik ga behangen, wat heb ik nodig?
Voorbereiding - Eventueel een primer (voorstrijk) voor de ondergrond, zeker als die absorberend (zuigend) is. Voor goed hechtend behang. Behang en lijm - Renovlies behang - Lijm, in poedervorm of in een emmer - Een scherp mes Verf - We raden aan het behang over te schilderen, zie bijvoorbeeld deze verf. Voor het mooiste resultaat wordt het behang overgeschilderd met Relius R1 Pro Toebehoren - Lijmborstel, om de lijm op de muur of het behang aan te brengen - Plamuur om de ondergrond strak te maken - Een afdekzeil - Aandrukroller, voor een strak eindresultaat - Een Loodlijn om te bepalen of het behang loodrecht hangt

Bekijk ook de behangvideo:

Hoe lang is de droogtijd van mijn verf?
Dit kun je voor elk product op de productpagina vinden.
Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling in huis is?
Bestelt u uw producten op werkdagen voor 16:00 uur, dan gaat uw bestelling dezelfde dag nog de deur uit.
Wanneer berekenen jullie verzendkosten?
De verzendkosten bedragen: € 7,- voor bestellingen onder de € 75,- Gratis voor bestellingen vanaf € 75,-
Zijn de vermelden prijzen inclusief btw?
Ja, alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% btw.
Welke kleur is standaard wit?
Standaard wit heeft geen kleurnummer en is niet gemengd. Hierdoor is standaard wit geen kleur.
De kleur die ik wil kan ik niet vinden op de website?
Wanneer u uw kleur niet kunt terugvinden op de website, kunt u het beste mailen naar: info@ikwilverfkopen.nl. Het is in meeste gevallen wel mogelijk om de kleur speciaal voor u te maken.
Ik heb gekozen voor afhalen, NB tijdelijk niet mogelijk, waar kan ik mijn bestelling afhalen?
Verf afhalen? Dat kan (in Bunschoten). Geef het aan in het bestelproces, stuur graag ook altijd even een mail naar info@ikwilverfkopen.nl voor de details. NB, in verband met de huidige Corona-lockdown is afhalen tijdelijk niet mogelijk
Kan ik mijn bestelling nog wijzigen?
Zolang wij nog niets speciaal voor u op kleur hebben gemengd en de bestelling nog niet verzonden is, kunt u uw bestelling gemakkelijk bij ons wijzigen. Mail zo snel mogelijk uw wijziging naar info@ikwilverfkopen.nl. Vergeet hierbij niet uw bestelnummer te vermelden.
Kan ik laten bezorgen in het buitenland?
ikwilverfkopen.nl bezorgt in Nederland en België. Heb je een speciale aanvraag, neem dan contact op met ons via: info@ikwilverfkopen.nl voor de mogelijkheden.
Kan ik verf terug sturen?
Op kleur gemengde verf kun je niet retour sturen. Verf met kleurkeuze 'standaard wit' of 'kleurloos' kunnen wel retour.
Wat is het verschil tussen renovliesbehang en glasvezelbehang?
Het belangrijkste (en zichtbare) verschil is dat renovliesbehang glad is, terwijl glasvezelbehang een patroon heeft (bijvoorbeeld visgraat of een geweven structuur). Daarnaast is renovliesbehang sterker en stootvaster dan glasvezelbehang. Meer weten? We schreven ook een blog over het verschil tussen renovlies en glasvezel.
Kan ik zien waar mijn pakket is?
Wanneer wij het pakket met één van onze vervoerders versturen, ontvangt u een email met een track-and-trace code. U kunt met behulp van deze code uw bestelling volgen.
Heb mijn bestelling ontvangen maar is niet compleet
Het kan zijn dat uw bestelling is opgesplitst in meerdere pakketten. Door omstandigheden kan het gebeuren dat er een dag verschil optreedt bij het bezorgen. Het kan ook zijn dat een artikel niet direct leverbaar is. Dit wordt aangegeven op de pakbon en wordt later kosteloos nagezonden..
Kan het behang direct op gipsplaten/stucplaten?
- Deze ondergrond is absorberend. Gebruik een  primer (voorstrijk) voor de ondergrond. Bij voorkeur Ekotex Fixeer. Het makkelijkste is om deze fixeer met een blokwitter aan te brengen, of een plantanspuit. De lijm hecht beter en het eindresultaat wordt mooier. De fixeerlaag mag niet glanzend blijven staan ( het oppervlak mag dus niet gaan glimmen, nadat de fixeer is aangebracht). En de fixeer moet voldoende drogen. Minimaal 6-8 uur. Voegen, gaten et cetera eerst opvullen met plamuur. Voor het mooiste resultaat wordt het behang overgeschilderd met Relius R1 Pro.
Ik wil mijn product retour sturen, wat zijn de retourkosten?
De retourkosten bedragen 6,95 per pakket. Deze kosten worden ook in rekening gebracht indien u weigert het pakket aan te nemen of op te halen bij het depot. Voor verdere informatie over retourneren, klik hier.