Winkelwagen

Grijze muurverf

Wil jij een muur grijs verven? Grijs is meestal een vrij neutrale kleur op de muur. Daardoor kun je met grijze muurverf veel kanten op. Binnen de verf zelf heb je veel tinten of kleurenmengsels. Daarbuiten kun je ook met de andere wanden, je meubels, vloer of accessoires nog alle kanten op. Hieronder bespreken we de belangrijkste opties en toepassingen, we laten je verschillende kleuren naast elkaar zien om te vergelijken, alles om jou te helpen om tot de perfecte keuze grijs te komen. Met grijs kun je immers veel kanten op, binnen grijs zijn er verschillende tinten, maar het wordt ook nog vaak gemengd met een andere kleur. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze helpdesk, we helpen je graag!

Welke kleuren grijze muurverf zijn er?

Van veel kleuren is er een grijze variant. Denk bijvoorbeeld aan grijsblauw (RAL 5008), groengrijs (RAL 7009), grijswit (RAL 9002) of zwartgrijs (RAL 7021). Dat maakt dat er veel opties zijn om uit te kiezen. Dat kan het ook weer lastig maken. We proberen je te helpen door hieronder een aantal kleuren binnen grijze muurverf te bespreken en verschillende opties naar elkaar te zetten. Zo kun je de verschillen goed zien en een weloverwogen keuze maken! 

RAL 7021

Zwartgrijs

RAL 5008

Grijsblauw

RAL 7009

Groengrijs

RAL 9002

Grijswit

Donker grijze muurverf

Donkergrijze muurverf geeft je kamer wat extra diepte. Er zijn verschillende donkere tinten grijze muurverf zoals bijvoorbeeld zwartgrijs (RAL 7021), antracietgrijs (RAL 7016), grijsbruin (RAL 8019) en granietgrijs (RAL 7026). We hebben ze voor je hieronder naast elkaar gezet zodat je goed de verschillen kunt zien tussen deze donkere grijstinten.

RAL 7021

Zwartgrijs

RAL 7016

Antracietgrijs

RAL 8019

Grijsbruin

RAL 7026

Granietgrijs

Licht grijze muurverf

Lichtgrijze muurverf is wat minder aanwezig dan de donkere variant. Het kan een fijn contrast aanbrengen. Denk hierbij niet alleen aan een wand, maar ook aan plinten of kozijnen. Het kan al een hele andere uitstraling geven, ondanks dat het een lichte verf is. Denk bijvoorbeeld eens aan lichtgrijs (RAL 7035), telegrijs 4 (RAL 7047), grijswit (RAL 9002) of venstergrijs (RAL 7040). We hebben ze voor je hieronder naast elkaar gezet zodat je goed de verschillen kunt zien tussen deze lichtere grijstinten.

RAL 7035

Lichtgrijs

RAL 7047

Telegrijs 4

RAL 9002

Grijswit

RAL 7040

Venstergrijs

Welke sfeer geeft grijze muurverf

Grijze muurverf is zoals gezegd een neutrale kleur die in veel kamers past, ook wanneer andere wanden al voorzien zijn van een kleur. Let daarbij wel op dat het niet te donker wordt door de combinatie met andere kleuren. Welke sfeer het geeft hangt dus erg af van welke tint of kleur je gebruikt. Er zijn frisse opties zoals de wat lichtere tinten en wat warmere, meestal de wat meer donkere kleuren. Daartussen zit dan ook nog de ‘algemene’ grijze verf. Die over het algemeen een mooi strakke afwerking geeft. Het hangt natuurlijk ook nog af de meubels, accessoires en andere kleuren in de kamer welke sfeer grijs geeft. Doordat het vaak neutraal is laat de sfeer zich meestal door de zojuist genoemde aspecten bepalen.

Grijze muurverf voor buiten

Grijze muurverf kan ook worden gebruikt voor de buitenmuur. Goede opties hiervoor zijn de Relius Silcosan Flex-RB, de Relius Silasil of de Relius Silcosan F1. Niet alle verf is geschikt voor buiten, omdat de verf buiten aan extremere weersomstandigheden bloot staat. We geven op de productpagina altijd aan waarvoor de verf geschikt is. We mengen deze types verf in honderden verschillende kleuren, waaronder vele types grijs. Bekijk de opties op onze muurverf voor buiten pagina. Daarmee ben je verzekerd van een hoogwaardige grijze verflaag op je buitenmuur.

Grijze muurverf voor binnen

Grijze muurverf voor binnen moet weer aan andere vereisten voldoen dan de verf voor buiten. Voor binnen is het handig wanneer de verf bijvoorbeeld kras en stootvast vast, of makkelijk af te nemen met een doekje wanneer dit vies wordt. Bekijk hier al onze muurverf voor binnen.

Grijze muurverf kan binnen op veel plekken worden ingezet, uiteindelijk is het een kwestie van smaak wat je mooi vindt. Denk bijvoorbeeld eens aan het trappenhuis, de gang, of misschien wel een muur in de kamer.

Grijze muurverf voor in de keuken

Ook in de keuken kun je grijze muurverf gebruiken. Bij verschillende kleuren keukens kan dat een mooi contrast geven van de kastjes tegen de grijze muur. Het is handig om hierbij een type verf te nemen dat makkelijk afneembaar is met een doekje en met vocht om kan gaan. Dat is in de keuken geen overbodige luxe!

Grijs laten mengen met een andere kleur

Grijze verf kun je laten mengen met verschillende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan grijsblauw (RAL 5008), groengrijs (RAL 7009), grijswit (RAL 9002),  of zwartgrijs (RAL 7021). Je krijgt dan een mooi mix tussen deze twee kleuren. Hieronder zetten wij deze verschillende opties voor je naast elkaar.

RAL 5008

Grijsblauw

RAL 7009

Groengrijs

RAL 9002

Grijswit

RAL 7021

Zwartgrijs

Grijze muurverf in de aanbieding kopen?

Ben je op zoek naar grijze muurverf in de aanbieding? Ondanks onze lage prijzen hebben we af en toe aanbiedingen op ons assortiment. Hou daarvoor onze pagina in de gaten of volg ons op social media. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte bij aanbiedingen en weet je zeker dat je ervan kunt profiteren.

Grijze muurverf bestellen?

Bestel grijze muurverf direct op onze website. Hieronder hebben we onze populairste muurverf staan, deze kunnen wij in vele kleuren mengen, waaronder verschillende tinten grijs. Zo zit de juist kleur er bijna altijd tussen. Als je voor 16:00 uur besteld verzenden we je bestelling dezelfde dag nog. De verzending is gratis wanneer er voor meer dan 100 euro is besteld. Vraag je je af welk type muurverf het beste is in jouw situatie? We hebben op onze muurverf voor binnen pagina al veel informatie staan. Mocht je alsnog vragen hebben kun je altijd contact opnemen met onze helpdesk, we helpen je graag verder!

Bestel muurverf in jouw favoriete grijs, direct in onze website. Kies deze of meer producten uit onze webshop.

Vragen over kleuren? Stel ze!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over bepaalde kleuren? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

USPGratis verzending vanaf €100,-
USPVóór 16:00 besteld = vandaag verzonden!
USPVoor schilders én doe-het-zelvers