Winkelwagen

Groene muurverf

Wil je jouw muur graag groen verven, maar twijfel je nog over welke groen je wilt gebruiken? Door de enorme opties die er tegenwoordig zijn kan dat een lastige keuze zijn. Wat is het verschil tussen alle verschillende kleuren groen en welke zou het beste staan op mijn muur? Wij helpen je! Hieronder zetten we de verschillende opties voor groene muurverf uiteen en proberen we je te helpen met de keuze. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben over over groene muurverf? Neem dan gerust contact op met onze helpdesk, we helpen je graag!

Welke kleuren groene muurverf zijn er?

Groene muurverf wint de afgelopen jaren aan populariteit. Steeds meer mensen ontdekken de frisse uitstraling die een groene muur geeft. Het kan echter lastig zijn om binnen alle opties van groene muurverf een keuze te maken. Er zijn veel opties zoals olijfgroen, grijsgroen, blauwgroen, lichtgroen, witgroen, dennengroen en ga zo maar door. De vele opties zorgen er natuurlijk wel voor dat de juiste kleur er bijna altijd tussen zit. Het vinden van die juiste kleur kan een uitdaging zijn tussen de 38 opties groen die wij aanbieden. Wij lichten een aantal opties hieronder wat uitgebreider toe met voorbeelden om jou hierbij te helpen.

Welke sfeer geeft groene muurverf?

Door de vele verschillende opties binnen groene muurverf is er ook veel keuze in de sfeer die het geeft. Een lichte tint geeft bijvoorbeeld een frisse en vrolijke sfeer, waar een donkerdere tint een warmere sfeer geeft. Daarnaast heb je nog opties die tegen een andere kleur aanliggen zoals groen beige, bruingroen of blauwgroen. Die kunnen weer een compleet andere sfeer geven. Je kunt binnen groen nog steeds veel kanten op met de uitstraling die je wilt bereiken. Dat maakt de juiste keuze in kleur natuurlijk zo belangrijk, bedenk daarom vooraf goed wat voor uitstraling je wilt. Door het bekijken van voorbeelden kun je vervolgens goed bekijken welk type die sfeer het beste weergeeft. Uiteindelijk blijft het een persoonlijke voorkeur!

Olijfgroene muurverf

Olijfgroene muurverf is een van de populairder tinten binnen groen. De kleur gaat een beetje richting bruingroen of flessengroen, maar is een mengsel van groen en geel. Dat maakt de kleur wat lichter dan de zojuist genoemde kleuren. Olijfgroen geeft een warme uitstraling aan de kamer. Dat komt vooral doordat het een iets donkere kleur is. Zoals hierboven al beschreven geeft dat een warme uitstraling. Naast de standaard olijfgroene kleur (RAL 6003) hebben wij ook variaties hierop in ons assortiment. Wij beschikken over grijs olijfgroen (RAL 6006), zwart olijfgroen (RAL 6015), geel olijfgroen (RAL 6014) en bruin olijfgroen(RAL 6022). Deze liggen allemaal dicht tegen het origineel aan, maar heeft net een andere tint. Hieronder staan de verschillende opties om ze met elkaar te kunnen vergelijken.

RAL 6003

Olijfgroen

RAL 6006

Grijs olijfgroen

RAL 6014

Zwart olijfgroen

RAL 6015

Geel olijfgroen

RAL 6022

Bruin olijfgroen

Grijsgroene muurverf

Grijsgroene muurverf is zoals de naam al doet vermoeden een combinatie tussen groen en grijs. Dit is de meest gekozen optie binnen de groene muurverf. Dat komt omdat deze variant vrij neutraal is en daardoor niks uitsluit. Je kan het combineren met heel veel verschillende kleuren voor een mooi resultaat. Het geeft een rustige en kalme uitstraling aan de ruimte. Hieronder hebben we een voorbeeld gezet van de kleur groengrijs (RAL 7009), grijs olijfgroen (RAL 6006), en flessengroen (RAL 6007). Zo kun je de verschillen tussen deze opties goed bekijken.

RAL 6006

Grijs olijfgroen

RAL 6007

Flessengroen

RAL 7009

Groen-grijs

Donkergroene muurverf

Donkere tinten groene muurverf geven over het algemeen een warme uitstraling. Hoewel er natuurlijk altijd uitzonderingen zijn door de vele tinten. De kleuren zijn vaak vrij neutraal waardoor je er nog alle kanten mee op kan. Dat maakt het een fijne keuze. Hieronder zetten we flessengroen (RAL 6007), dennegroen (RAL 6009) en mosgroen (RAL 6005) naast elkaar zodat je deze kunt vergelijken. 

RAL 6007

Flessengroen

RAL 6009

Dennegroen

RAL 6005

Mosgroen

Blauwgroene muurverf

Blauw groene muurverf is een mengsel van groen met blauw. De kleur komt daarmee logischerwijs tussen blauw en groen in. Denk daarbij aan petrol of turquoise. Vooral de lichtere tinten geven een frisse en vrolijke uitstraling. Blauw in het algemeen geeft een strakke en gezellige uitstraling aan de ruimte. Hieronder hebben we groenblauw (RAL 5001), blauwgroen (RAL 6004), waterblauw (RAL 5021) en lichtgroen (RAL 6027) naast elkaar gezet om te vergelijken. Zo zie je hoe verschillende opties binnen blauw groene muurverf van elkaar verschillen.

RAL 6004

Blauwgroen

RAL 5001

Groenblauw

RAL 5021

Waterblauw

RAL 6027

Lichtgroen

Licht groene muurverf

Licht groene muurverf geeft een frisse en vrolijke uitstraling. Het is fijn in combinatie met andere lichte kleuren. Je kunt er alle kanten nog mee op, er zijn lichte tinten die richting blauw gaan zoals lichtgroen (RAL 6027) en tinten zoals witgroen (RAL 6019) die dicht bij het groene blijven. Hieronder zetten we een aantal lichte tinten naast elkaar om te vergelijken.

RAL 6027

Lichtgroen

RAL 6019

Witgroen

Groene muurverf bestellen

Bestel groene muurverf direct op onze website. Hieronder hebben we onze populairste muurverf staan, deze kunnen wij in vele kleuren mengen, waaronder tientallen verschillende tinten groen. Zo zit de juist kleur er bijna altijd tussen. Als je voor 16:00 uur besteld verzenden we je bestelling dezelfde dag nog. De verzending is gratis wanneer er voor meer dan 100 euro is besteld. Vraag je je af welk type muurverf het beste is in jouw situatie? We hebben op onze muurverf voor binnen pagina al veel informatie staan. Mocht je alsnog vragen hebben kun je altijd contact opnemen met onze helpdesk, we helpen je graag verder!

Vragen over kleuren? Stel ze!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over bepaalde kleuren? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

USPGratis verzending vanaf €100,-
USPVóór 16:00 besteld = vandaag verzonden!
USPVoor schilders én doe-het-zelvers