Winkelwagen

Zwarte muurverf

Wil jij een muur zwart verven? De laatste jaren is een zwarte muur of zwart kozijn een ware trend geworden. Je ziet het steeds vaker terug in woningen. Hieronder bespreken we de belangrijkste opties en toepassingen, we laten je verschillende kleuren naast elkaar zien om te vergelijken, alles om jou te helpen om tot de perfecte keuze zwart te komen. Want ondanks wat er veel wordt gedacht, zelfs binnen zwart zijn er nog veel keuzes. Daarbij kun je nog veel kiezen in de details van het zwart. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze helpdesk, we helpen je graag!

Welke kleuren zwarte muurverf zijn er?

Van een aantal kleuren is er een zwarte variant. Zo heb je naast Gitzwart (RAL 9005) en Signaalzwart (RAL 9004) bijvoorbeeld Zwartrood (RAL 3007), Zwartgrijs (RAL 7021) en Zwartgroen (RAL 6012). Dat maakt dat er veel opties zijn om uit te kiezen. Dat kan het ook weer lastig maken. We proberen je te helpen door hieronder de meest gekozen kleuren binnen zwarte muurverf te bespreken en verschillende opties naar elkaar te zetten. Zo kun je de verschillen goed zien en een weloverwogen keuze maken!

Welke sfeer geeft zwarte muurverf

Zwarte muurverf geeft een strakke en moderne uitstraling, dat komt vooral doordat je bijna geen oneffenheden ziet op de muur. Vooral in ruimtes met veel natuurlijk licht komt de zwarte uitstraling goed tot zijn recht. Het is natuurlijk een erg donkere kleur die een grote impact heeft op de omgeving. Zonder natuurlijk licht kan dit een te donkere uitstraling geven. Daardoor kan bijvoorbeeld de kamer kleiner gaan lijken. Dit kan ook komen doordat er teveel wanden zwart zijn geverfd. Het is daarom altijd goed om te werken met contrasten als je bezig gaat met zwarte muurverf. Deze voorkomen dat het te zwart of donker wordt waardoor de bovenstaande effecten optreden.

De strakke en moderne uitstraling kun je met veel accessoires en meubels combineren. Je kunt de stijl van je meubels bijvoorbeeld veranderen zonder dat je perse de muur opnieuw hoeft te verven. Dat kan dit ook nog eens een goede keuze maken als je nog niet helemaal uit bent over de stijl die je wilt hebben.

Mat zwarte muurverf

Mat zwarte muurverf is de populairste variant. De zwarte kleur leent zich hier heel goed voor. Door de matte zwarte verf zie je geen oneffenheden op het oppervlak. Het is daarnaast erg stabiel omdat de kleur zowel in natuurlijk licht als zonder licht dezelfde kleur laten zien. Het is ook erg goed dekkend. Het brengt dus vele voordelen met zich mee om voor een matte variant te kiezen. Goede opties matte muurverf die wij in zwart kunnen leveren zijn o.a. de Relius Volldecker 4xff, de Relius R1 Pro of de Relius Clean Coat 5 (extra mat). Elke optie heeft natuurlijk speciale functies en voordelen ten opzichte van de ander. In de productomschrijving proberen we dit zo goed mogelijk uit te leggen. Heb je hier nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag met eventuele vragen.

Zwarte muurverf voor binnen

Zoals we hierboven al genoemd hebben is zwarte muurverf uitermate geschikt voor binnen. In verschillende ruimtes in het huis kun je een mooie uitstraling krijgen door een of meerdere muren te voorzien van een zwarte kleur. Hieronder lichten we er kort een aantal toe.

Zwarte muurverf slaapkamer

Een zwarte wand past erg goed bij de slaapkamer. Het geeft een mooie en rustige uitstraling op de wand. Waarbij het donkere natuurlijk mooi past bij slaap. Wel raden wij aan om niet meer dan een wand in de slaapkamer zwarte te verven. Als je dit met meerdere wanden doet kan dit de ruimte een stuk kleiner doen lijken. Dat kun je voorkomen door het bij een wand te houden.

Zwarte muurverf woonkamer

Zwarte muurverf in de woonkamer is in populariteit aan het stijgen, steeds meer mensen ontdekken de mooi uitstraling die een zwarte muur de woonkamer kan geven. De zwarte muur kun je mooi tegenaan met lichte accessoires. Dat geeft een mooi contrast aan de muur. Dat effect kan bijvoorbeeld ook worden behaald met lichte wanden of een lichte vloer.

Zwarte muurverf badkamer

Zwarte muurverf in de badkamer zien we iets minder vaak. Dat neemt niet weg dat het een prachtig effect kan geven aan jouw badkamer. Door een of meerdere muren van een zwarte kleur te voorzien krijg je een rustige en luxe uitstraling. Combineer dit met bijvoorbeeld een mooi wit bad als contrast. Je kunt zo een erg mooie uitstraling creëren in je badkamer.

Verschillende varianten zwarte muurverf

Zoals hierboven besproken zijn er veel varianten op zwarte muurverf. Daarom zetten we er een aantal voor je naast elkaar, zodat je goed de verschillen kunt zien. Hieronder vergelijken we de hardere zwarttinten Gitzwart (RAL 9005), Grafietzwart (RAL 9011), Verkeerszwart (RAL 9017) en Signaalzwart (RAL 9004).

RAL 9005

Gitzwart

RAL 9011

Grafietzwart

RAL 9017

Verkeerszwart

RAL 9004

Signaalzwart

Naast de hardere kleuren heb je ook de gemengde kleuren, hierin zit licht een andere kleur verwerkt. Dat geeft de zwarte muur net even een andere uitstraling. Hieronder zetten we vier populaire varianten naast elkaar: Zwartrood (RAL 3007), Zwartblauw (RAL 5004), Zwartgroen (RAL 6012) en Zwartgrijs (RAL 7021). Zo kun je goed zien wat deze verschillende tinten doen met de zwarte muurverf en kun je bekijken of er eentje past bij jouw wensen.

RAL 3007

Zwartrood

RAL 5004

Zwartblauw

RAL 6012

Zwartgroen

RAL 7021

Zwartgrijs

Heb je nog vragen over de kleuren? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag om eventuele onzekerheden weg te nemen.

Zwarte muurverf voor buiten

Zwarte muurverf kan ook worden gebruikt voor de buitenmuur. Goede opties hiervoor zijn de Relius Silcosan Flex-RB, de Relius Silasil of de Relius Silcosan F1. Daarmee ben je verzekerd van een hoogwaardige zwarte verflaag op je buitenmuur.

Zwarte muurverf bestellen

Bestel zwarte muurverf direct op onze website. Hieronder hebben we onze populairste muurverf staan, deze kunnen wij in vele kleuren mengen, waaronder verschillende tinten zwart. Zo zit de juist kleur er bijna altijd tussen. Als je voor 16:00 uur besteld verzenden we je bestelling dezelfde dag nog. De verzending is gratis wanneer er voor meer dan 100 euro is besteld. Vraag je je af welk type muurverf het beste is in jouw situatie? We hebben op onze muurverf voor binnen pagina al veel informatie staan. Mocht je alsnog vragen hebben kun je altijd contact opnemen met onze helpdesk, we helpen je graag verder!

 

Vragen over kleuren? Stel ze!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over bepaalde kleuren? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

USPGratis verzending vanaf €100,-
USPVóór 16:00 besteld = vandaag verzonden!
USPVoor schilders én doe-het-zelvers