Winkelwagen

Taupe muurverf

Wil jij een muur taupe verven? Taupe is een erg fijne kleur om een muur mee te schilderen. Het geeft een ruimte gelijk een rustige en relaxte uitstraling. Het is daarnaast een neutrale kleur waardoor je er alle kanten mee op kan. Kleuren meubels, vloeren of andere wanden, met taupe is veel mogelijk. Hieronder bespreken we de belangrijkste opties en toepassingen, we laten je verschillende kleuren naast elkaar zien om te vergelijken, alles om jou te helpen om tot de perfecte keuze taupe te komen. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze helpdesk, we helpen je graag!

Welke kleuren taupe muurverf zijn er?

Van heel veel kleuren is er wel een lichtere taupe variant. Bijvoorbeeld RAL 1013 (parelwit), RAL 1035 (parelmoer grijs) of RAL 7003 (mosgrijs). Er zijn ook wat donkerdere versies zoals RAL 7013 (bruingrijs) en RAL 8019 (grijsbruin). Dat maakt dat er veel opties zijn om uit te kiezen. Dat kan het ook weer lastig maken. We proberen je te helpen door hieronder de meest gekozen kleuren binnen taupe muurverf te bespreken en verschillende opties naar elkaar te zetten. Zo kun je de verschillen goed zien en een weloverwogen keuze maken!

Welke sfeer geeft taupe muurverf?

Taupe muurverf geeft een warme uitstraling, vooral in ruimtes met veel natuurlijk licht komt de warme uitstraling goed tot zijn recht. Zoals gezegd is het een erg neutrale kleur waardoor de sfeer grotendeels veroorzaakt wordt door wat je verder met de ruimte doet. De warme uitstraling kun je met van alles combineren. Dat maakt taupe een fijne kleur om mee te werken. Je kunt de stijl van je meubels bijvoorbeeld veranderen zonder dat je perse de muur opnieuw hoeft te verven. Dat kan dit ook nog eens een goede keuze maken als je nog niet helemaal uit bent over de stijl die je wilt hebben.

Vind snel de juiste kleur:

Taupe grijs Donker taupe Licht taupe

Taupe grijs muurverf

Een vergrijsde taupe muurverf geeft je huis een chique sfeer. Grijs is lekker neutraal waardoor het in bijna elke (slaap)kamer wel past. Dat maakt het een veel gekozen optie binnen taupe. Hieronder zie je de volgende opties van taupe grijze muurverf: mosgrijs (RAL 7003), kiezelgrijs (RAL 7032) en grijsbruin (RAL 8019). Zo kun je gemakkelijk de verschillen zien tussen deze types taupe.

RAL 7003

Mosgrijs

RAL 7032

Kiezelgrijs

RAL 8019

Grijsbruin

Donker taupe muurverf

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij taupe, maar er zijn wel degelijk donkere varianten beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan grijsbruin of donkerbruin. Het kan een mooie elegante uitstraling opleveren. Net als met de andere opties hangt het natuurlijk ook van de rest van de ruimte af hoe de uitstraling precies is. Hieronder hebben we bruingrijs (RAL 7013) en grijsbruin (RAL 8019) naast elkaar gezet zodat je gemakkelijk de verschillen tussen deze opties ziet.

RAL 7013

Bruingrijs

RAL 8019

Grijsbruin

Licht taupe muurverf

Lichte taupe muurverf is de variant waar de meeste mensen aan denken bij taupe muurverf. Je kan een kamer met witte muren toch een leuke uitstraling geven zonder dat je gelijk een dominante kleur hebt. Terwijl je de ruimte wel wat knusser of gezelliger maakt. Dat is vooral voor thuis wel fijn, zo breng je toch nog wat kleur in een kamer die misschien anders helemaal wit zou zijn. Hieronder hebben we een aantal populaire kleuren naast elkaar gezet zodat je deze kunt vergelijken. Vergelijk makkelijk parelwit (RAL 1013), grijs beige (RAL 1019), kiezelgrijs (RAL 7032) en skimming stone (Farrow & Ball 241).

RAL 1013

Parelwit

RAL 1019

Grijs beige

Farrow & Ball 241

Skimming stone

RAL 7032

Kiezelgrijs

Taupe muurverf bestellen?

Bestel taupe muurverf direct op onze website. Hieronder hebben we onze populairste muurverf staan, deze kunnen wij in vele kleuren mengen, waaronder verschillende tinten taupe. Zo zit de juist kleur er bijna altijd tussen. Als je voor 16:00 uur besteld verzenden we je bestelling dezelfde dag nog. De verzending is gratis wanneer er voor meer dan 100 euro is besteld. Vraag je je af welk type muurverf het beste is in jouw situatie? We hebben op onze muurverf voor binnen pagina al veel informatie staan. Mocht je alsnog vragen hebben kun je altijd contact opnemen met onze helpdesk, we helpen je graag verder!

Vragen over kleuren? Stel ze!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over bepaalde kleuren? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

USPGratis verzending vanaf €100,-
USPVóór 16:00 besteld = vandaag verzonden!
USPVoor schilders én doe-het-zelvers