Winkelwagen

Witte muurverf

Wil jij een muur wit verven? Witte muurverf is de standaard voor veel muren. Naast een of twee wanden die een kleur krijgen zie je vaak dat de andere wanden een witte, taupe of andere lichte kleur hebben. Daarnaast kan het ook zijn dat de witte muur een beetje verkleurd is en je hier weer een nieuwe laag wit overheen aan wilt brengen. Het is belangrijk dat je de juiste kleur wit kiest, maar ook het juiste type verf voor jouw project. Hieronder bespreken we de belangrijkste opties en toepassingen, we laten je verschillende kleuren naast elkaar zien om te vergelijken, alles om jou te helpen om tot de perfecte keuze wit te komen. Want ondanks wat er veel wordt gedacht, zelfs binnen zwart zijn er nog veel keuzes. Daarbij kun je nog veel kiezen in de details van het wit. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze helpdesk, we helpen je graag!

Welke kleuren witte muurverf zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten witte muurverf. Hieronder zetten we de drie meest gebruikte naast elkaar en de onderlinge verschillen.

RAL 9001: Creme wit

RAL 9001 is met RAL 9010 de kleur die vaak onder standaard wit wordt verstaan. Deze kleur neigt iets meer naar beige. Dat geeft het een warmere uitstraling dan de andere opties. Je ziet deze kleur vaak op kozijnen, deuren en soms op stopcontacten. Deze kleur wordt voornamelijk voor projecten buiten gebruikt. Tegenwoordig zijn de frissere RAL 9010 en RAL 9016 populairder voor op de muur binnen.

RAL 9010: Zuiver wit

RAL 9010 is de witte kleur die het meeste wordt gebruikt. Samen met RAL 9001 is het vaak de standaard witte kleur die mensen bedoelen. De kleur is uitermate geschikt voor op de muur, maar ook zeker voor op het plafond. Dat komt omdat deze kleur niet te wit is, dat voorkomt dat het te clean wordt. Dat wil zeggen dat het een te witte uitstraling krijgt.

RAL 9016: Verkeerswit

Een opkomende variant die vooral veel gebruikt werd op plafonds is RAL 9016, ook wel verkeerswit genoemd. Tegenwoordig zien we deze kleur steeds vaker terug op witte muren in (nieuwbouw)huizen. Dit type wit is wat witter dan de bovenstaande kleuren en geeft een frisse uitstraling.

Ten opzichte van crème wit neigt zuiver wit net wat meer naar gebroken wit. Crème wit is dan weer iets meer richting beige. Dit zijn erg subtiele details. Zuiver wit en verkeerswit zijn wat frissere kleuren wit die dichter tegen puur wit aanzitten dan creme wit. Creme wit heeft dan ook een warmere uitstraling. Hieronder hebben we de drie opties voor je naast elkaar gezet. Zo kun je zelf vergelijken welke jij het beste vind passen.

Overige kleuren wit

Naast deze drie populaire kleuren zijn er nog veel meer kleuren wit die je kunt overwegen. Daarom zetten we nog een aantal witte varianten voor je naast elkaar. Zodat je weloverwogen een keuze kunt maken. Hieronder staan grijswit (RAL 9002), Signaalwit (RAL 9003), parelwit(RAL 1013) en papyruswit (RAL 9018) naast elkaar.

RAL 9002

Grijswit

RAL 9003

Signaalwit

RAL 1013

Parelwit

RAL 9018

Papyruswit

Welke sfeer geeft witte muurverf?

Witte muurverf wordt vaak gezien als standaard in een woning, maar dat betekent niet dat je deze niet naar smaak kunt kiezen. Hierboven hebben we je al laten zien dat er binnen wit veel opties zijn, ook buiten de populaire en bekende varianten zoals crème wit, zuiver wit en verkeerswit. Je kunt dus ook je witte muren naar smaak verven. Wil je een warme uitstraling? Dan is creme wit (RAL 9001) een goede witte kleur, voor een frisse uitstraling kun je gaan voor verkeerswit(RAL 9016) of zuiver wit (RAL 9010). Wil je helemaal wat anders dan kun je gaan voor bijvoorbeeld parelwit (RAL 1013) of papyruswit (RAL 9018). We kunnen verschillende types verf zoals de populaire Relius R1 Pro of Relius Clean Coat 5 mengen in al deze varianten, en meer. Kijk op de productpagina’s van onze producten om alle kleurenopties te zien. Deze types zijn geschikt voor binnenmuren, voor buitenmuren verwijzen we naar de alinea hieronder.

RAL 9001

Creme wit

RAL 9010

Zuiver wit

RAL 9016

Verkeerswit

Witte muurverf voor buiten

Voor buiten wordt er bij witte muurverf vaak creme wit gebruikt (RAL 9001). De crème wit muurverf is iets minder puur waardoor het buiten beter uit de verf komt. Goede opties hiervoor zijn de Relius Silcosan Flex-RB, de Relius Silasil of de Relius Silcosan F1. Daarmee ben je verzekerd van een hoogwaardige witte verflaag op je buitenmuur.

Witte muurverf bestellen

Bestel witte muurverf direct op onze website. Hieronder hebben we onze populairste muurverf staan, deze kunnen wij in vele kleuren mengen, waaronder verschillende tinten wit. Zo zit de juist kleur er bijna altijd tussen. Als je voor 16:00 uur besteld verzenden we je bestelling dezelfde dag nog. De verzending is gratis wanneer er voor meer dan 100 euro is besteld. Vraag je je af welk type muurverf het beste is in jouw situatie? We hebben op onze muurverf voor binnen pagina al veel informatie staan. Mocht je alsnog vragen hebben kun je altijd contact opnemen met onze helpdesk, we helpen je graag verder!

Witte muurverf aanbieding kopen?

Ben je op zoek naar witte muurverf in de aanbieding? Ondanks onze lage prijzen hebben we af en toe aanbiedingen op ons assortiment. Hou daarvoor onze pagina in de gaten of volg ons op social media. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte bij aanbiedingen en weet je zeker dat je ervan kunt profiteren.

Vragen over kleuren? Stel ze!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over bepaalde kleuren? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

USPGratis verzending vanaf €100,-
USPVóór 16:00 besteld = vandaag verzonden!
USPVoor schilders én doe-het-zelvers