Winkelwagen

Blauwe muurverf

Wil jij een muur blauw verven? Blauw is van oudsher al een populaire kleur. Je ziet blauw ook veel terug in de natuur zoals de lucht of het water. Het geeft een frisse en rustige uitstraling aan de ruimte. Afhankelijk van welk type je kies. Blauw kan dominant aanwezig zijn, maar kan ook worden gebruikt als een complementaire kleur wanneer er een andere dominante kleur is. Dat maakt blauwe muurverf enorm veelzijdig en inzetbaar in de meeste situaties. Hieronder bespreken we de belangrijkste opties en toepassingen, we laten je verschillende kleuren naast elkaar zien om te vergelijken, alles om jou te helpen om tot de perfecte keuze blauw te komen. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze helpdesk, we helpen je graag!

Welke kleuren blauwe muurverf zijn er?

Blauw is al langere tijd een enorm veelgekozen kleur. Elk jaar is er wel weer een andere tint in de mode. Hierdoor zijn er heel veel blauwe kleur varianten op de markt. Wij hebben 28 verschillende opties in ons assortiment die we voor je kunnen mengen. Dat gaat van blauwlila (RAL 4005) en nachtblauw (RAL 5022) tot varianten als signaalblauw (RAL 5005) en lichtblauw (RAL 5012). Dat kan het soms lastig maken om te kiezen welke kleur het beste zou staan. Het spreekwoordelijke door de bomen het bos niet meer kunnen zien. We proberen je te helpen door hieronder de meest gekozen kleuren binnen blauwe muurverf te bespreken en verschillende opties naar elkaar te zetten. Zo kun je de verschillen goed zien en een weloverwogen keuze maken!

Welke sfeer geeft blauwe muurverf?

Zoals eerder benoemd zie je blauw veel terug in de natuur, kijk bijvoorbeeld maar eens omhoog op een onbewolkte dag. Verschillende soorten blauw kunnen ook verschillende sferen geven. Een lichte variant kan bijvoorbeeld een hele frisse en rustige uitstraling hebben, terwijl een variant die wat donkerder is juist een luxe en exclusieve uitstraling kan hebben. Daarbij hangt het natuurlijk ook af van wat je met de rest van de ruimte doet. Door de vele opties blauwe muurverf kun je ook qua sfeer alle kanten op met blauw. Bedenk van tevoren dan ook goed welke sfeer je in de ruimte die je gaat schilderen wilt hebben, dan kun je vervolgens bekijken welke kleur hier het beste op aansluit.

Blauw grijze muurverf

Met blauw grijze muurverf kun je alle kanten op. Door het grijs wat vermengd is in de verf wordt de kleur wat neutraler waardoor er veel bij past. Dat maakt dat dit type veel gekozen wordt. Het past bij veel verschillende uitstralingen of type sferen die je kunt creëren. Hieronder zetten we blauwgrijs (RAL 7031), grijsblauw (RAL 5008), staalblauw (RAL 5011) en stiffkey blue (Farrow & Ball 281) naast elkaar. Zo zie je gelijk de verschillende opties grijsblauwe muurverf en vergelijk je ze gemakkelijk met elkaar.

RAL 7031

Blauwgrijs

RAL 5008

Grijsblauw

RAL 5011

Staalblauw

Farrow & Ball 281

Stiffkey Blue

Blauw groene muurverf

Blauw groene muurverf is een combinatie tussen blauwe en groene verf. Deze combinatie geeft kleuren als petrol, turquoise en cyaan. Dit zijn frisse kleuren die ook een frisse look geven aan je muur. Dat maakt deze optie ook voor veel projecten geschikt. Daarnaast heb je ook nog de donkere varianten die een warmere kleur geven. Hieronder hebben we een aantal blauw groene opties naar elkaar gezet. Vergelijk gemakkelijk parelmoerblauw (RAL 5025), turkooisblauw (5018), blauwgroen (RAL 6004) en groenblauw (RAL 5001). Zo zie je de verschillende opties en uitstralingen gemakkelijk naast elkaar.

RAL 5025

Parelmoerblauw

RAL 5018

Turkooisblauw

RAL 6004

Blauwgroen

RAL 5001

Groenblauw

Indigo blauw muurverf

Indigo blauwe muurverf gaat meer richting het paarse. De combinatie met blauw geeft een mooie kleur af. Afhankelijke van welke type kan het een frisse, moderne of juist een luxe uitstraling geven. Hieronder zetten we een aantal opties voor je naast elkaar. Vergelijk gemakkelijk paarsblauw (RAL 5000), ultramarijnblauw (RAL 5002) en saffierblauw (RAL 5003) met elkaar.

RAL 5000

Paarsblauw

RAL 5002

Ultramarijnblauw

RAL 5003

Saffierblauw

Licht blauwe muurverf

Licht blauwe muurverf is uitermate geschikt voor gebruik in kamers met lichte wanden. Het geeft daarin een strakke en frisse uitstraling. Daarnaast geeft lichtblauw een rustige uitstraling. Dat maakt het voor bijvoorbeeld een woonkamer met veel natuurlijk een fijne kleur. Hieronder vergelijk je makkelijk briljantblauw (RAL 5007), lichtblauw (RAL 5012) en st giles blauw (Farrow & Ball 280). Zo zie je de verschillende lichte opties die we aanbieden. Mocht je nog vragen hebben hierover neem dan gerust contact op.

RAL 5007

Briljantblauw

RAL 5012

Lichtblauw

Farrow & Ball 280

St Giles blauw

Donkerblauwe muurverf

Donkerblauw is een erg populaire optie binnen de blauwe muurverf. Het geeft de ruimte een fijne warme uitstraling en is mooi te combineren met een lichtere muur of vloer. Het is zowel geschikt voor in de woonkamer als de slaapkamer. Dat maakt dit een fijne allround keuze die op veel plekken geschikt is. Hieronder vergelijk je makkelijk oceaanblauw (RAL 5020), nachtblauw (RAL 5022),staalblauw (RAL 5011) en zwartblauw (RAL 5004). Zo zie je de verschillende opties die we aanbieden en dat er binnen donkerblauwe muurverf nog best wel verschil kan zitten.

RAL 5020

Oceaanblauw

RAL 5022

Nachtblauw

RAL 5011

Staalblauw

RAL 5004

Zwartblauw

Blauwe muurverf bestellen

Bestel blauwe muurverf direct op onze website. Hieronder hebben we onze populairste muurverf staan, deze kunnen wij in vele kleuren mengen, waaronder tientallen verschillende tinten blauw. Zo zit de juist kleur er bijna altijd tussen. Als je voor 16:00 uur besteld verzenden we je bestelling dezelfde dag nog. De verzending is gratis wanneer er voor meer dan 100 euro is besteld. Vraag je je af welk type muurverf het beste is in jouw situatie? We hebben op onze muurverf voor binnen pagina al veel informatie staan. Mocht je alsnog vragen hebben kun je altijd contact opnemen met onze helpdesk, we helpen je graag verder!

Vragen over kleuren? Stel ze!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over bepaalde kleuren? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

USPGratis verzending vanaf €100,-
USPVóór 16:00 besteld = vandaag verzonden!
USPVoor schilders én doe-het-zelvers