Winkelwagen

Behangen op een korrelige muur

Je wilt een muur behangen en bedenkt je dat de muur waar het behang op moet niet egaal (of gestuct) is maar een korrelige structuur heeft. Wat nu? Gelukkig is behangen op een korrelige muur tegenwoordig goed te doen. We leggen je graag de kneepjes van het vak uit.

In slechts drie stappen nemen we je mee in het proces van het behangen op een korrelige muur.

korrelige-muur
Behangen op een korrelige muur kan lastig zijn

Stap 1: Schuren

Allereerst is het altijd verstandig de muur van tevoren schoon te maken en te schuren. Vooral bij grove korrels op de muur is schuren aan te raden. Dit maakt het proces makkelijker.

Stap 2: Behangen met Renovlies behang

Nadat je de muur geschuurd hebt behang je deze met Renovlies behang. Renovlies behang heeft dezelfde strakke uitstraling als stucwerk, maar is al gauw 30 tot 40 procent goedkoper. Dit kun je ook gemakkelijk zelf doen. 

Wat is Renovlies behang?

Renovlies behang is gemaakt van cellulose en papiervezels. Door het productieproces van dit behang is het mooi en glad en tevens elastisch. 

Welk Renovlies behang gebruik je?

Er zijn meerdere soorten Renovlies behang: 130 gram, 150 gram en 200 gram. Maar welke heb je nodig?

Voor het behangen op een korrelige muur is Renovlies behang van 150 gram meestal voldoende. Hoe zwaarder het Renovlies behang is, hoe meer oneffenheden dit verbergt en dus hoe egaler de muur wordt. Laat je het afwerken door professionele behangers of schilders? Overweeg dan 200 gram Renovlies behang. 

Persoonlijk advies

Twijfel je over welk Renovlies behang het beste is voor jouw muur? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren je graag. 

Stap 3: Behangen maar!

Nadat je het Renovlies behang hebt aangebracht kun je de muur behangen met een behang naar wens. Hoe je het best behang kunt aanbrengen is afhankelijk van het soort behang. Vliesbehang breng je op een andere manier aan dan vinyl- of papierbehang. 

Er komen nog wat korrels door het Renovlies behang heen, wat nu?

Het kan zijn dat er toch nog wat korrels door het Renovlies behang heen komen. Maak je niet druk wanneer dit gebeurt. Je kunt de korrels gewoon nog een beetje bijschuren tot het egaal genoeg is. Hierna kan alsnog het gewenste behang er overheen.

USPGratis verzending vanaf €100,-
USPVóór 16:00 besteld = vandaag verzonden!
USPVoor schilders én doe-het-zelvers