Winkelwagen

Renovatieverf voor nicotine, roet en schimmelplekken

Nicotine, schimmel, vocht, roet en bloed: het laat allemaal vlekken op je wanden en plafonds achter die je niet altijd met gewone muurverf kan verhullen: je hebt dan renovatieverf nodig.

Wat is renovatieverf?

In vergelijking met normale muurverf is renovatieverf dikker en isolerend. Het droogt dikker op dan normale muurverf, zodat je de vlek niet meer ziet. Daarnaast isoleert het de vlek ook. Dit voorkomt dat de vlek na verloop van tijd door de verf heen trekt en als gele of bruine plek zichtbaar wordt. Het werkt dus ook als een primer.

Watergedragen renovatieverf

Renovatieverven bestaan als synthetische (op terpentinebasis) en watergedragen verven. Watergedragen verven zijn beter voor het milieu, en bovendien mogen professionals geen synthetische verfproducten binnenshuis gebruiken. Daarom raden wij Relius Isolata W aan. Dit is een watergedragen, matwitte renovatieverf die bij uitstek geschikt is voor sterke vervuiling van nicotine, roet en bloedvlekken.

Verf voor rooklucht

Met nicotinevlekken komt vaak ook een rooklucht om de hoek kijken. Niet elke verf is geschikt om rooklucht te verhelpen. Je hebt namelijk een verf nodig die de deeltjes uit de lucht ‘opsluit’ en omzet. Hiervoor raden wij de Graphenstone AmbientPro luchtzuiverende verf aan. Deze verf is fotokatalytisch. Dit betekent dat hij onder invloed van lucht organische stoffen zoals rookmoleculen omzet in anorganische stoffen. Je kan met deze verf over de renovatieverf heen schilderen. Niet alleen rookmoleculen worden door deze verf opgenomen, maar ook andere organische stoffen zoals uitlaatgassen.

Hoe verf je over nicotine heen?

We krijgen regelmatig de vraag hoe over nicotine heen te verven. Nicotine is van zichzelf een beetje vettig, en vet gaat niet goed samen met hechting van de verf. Daarom is het belangrijk om eerst je wand en plafonds goed schoon te maken met een professionele reiniger. Hiervoor kan je de Relius Powerclean gebruiken, een professionele reiniger zonder ammoniak. Gebruik geen huis, tuin en keukenmiddelen want deze bevatten vaak glansmiddelen die de hechting ook niet ten goede komen.

Met lauwwarm water en een beetje van de Powerclean reiniger neem je eerst muren en plafonds af, en laat je deze goed opdrogen. Daarna kan je de renovatieverf aanbrengen zoals je gewone muurverf aanbrengt.

Nicotineaanslag op het plafond

Op plafonds kan de nicotineaanslag ook heel zichtbaar zijn. Ook hiervoor geldt, eerst schoonmaken met een professionele reiniger en daarna de renovatieverf aanbrengen. Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik hier een verlengde roller voor, zodat je gemakkelijk de banen op het plafond aan kan brengen.

USPGratis verzending vanaf €100,-
USPVóór 16:00 besteld = vandaag verzonden!
USPVoor schilders én doe-het-zelvers