Winkelwagen

Renovlies of glasvezel? Dit zijn de verschillen

Wil je je muren schilderen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dat je op zoek bent naar het juiste behang is al een goede zaak, want daar begint het allemaal mee. Maar wordt het renovlies of glasvezel behang? Een belangrijke keuze, want hoewel het principe hetzelfde is, verschillen renovlies en glasvezel toch aanzienlijk van elkaar.

Renovlies of glasvezel

Het meest zichtbare verschil tussen renovlies en glasvezel is dat renovliesbehang glad is, terwijl glasvezelbehang altijd een patroon heeft. Dit kan bijvoorbeeld een visgraat of een geweven structuur zijn: de keuze hierin is reuze, dus je kunt alle kanten op. Daarnaast is er ook een inhoudelijk verschil tussen glasvezel of renovlies, dat het best duidelijk wordt als we beide soorten behang wat uitgebreider bespreken.

Verschil tussen glasvezel en renovlies behang
Het verschil tussen glasvezel en renovlies is duidelijk als je het behang naast elkaar legt. Waar glasvezel structuur en patroon heeft, is renovlies juist glad, zoals stucwerk.

Renovlies behang

Renovlies behang is gemaakt van papier en zorgt voor een gladde aanblik van je muren: precies alsof ze net gestuct zijn! Met dit egaliserende, naadloze behang kun je dus ook eenvoudig scheurtjes in de muur overbruggen. Renovlies behang staat over het algemeen bekend als de moderne versie van andere soorten behang zoals glasvezel, en is een stuk sterker en stootvaster. De applicatie is eenvoudig en, laten we eerlijk zijn, een stuk goedkoper dan stucwerk!

Glasvezel behang

Ben je niet op zoek naar een gladde muur, maar wil je juist wat extra’s toevoegen door middel van een patroontje in het behang? Dan moet je bij glasvezelbehang zijn, ook wel glasweefsel genoemd.

Dit behang is gemaakt van speciale glasvezels en je kunt het op zowel egale als niet-egale ondergronden aanbrengen. Kleine scheurtjes zijn er dus mee te bedekken, maar meestal is renovliesbehang hier geschikter voor. Ook handig om te weten: glasvezelbehang is iets dikker dan renovlies. Bijkomend voordeel: door het patroontje in het behang kan je gemakkelijk oneffenheden of onvolkomenheden in je muur verdoezelen.

Dus: wordt het renovlies of glasvezel?

Zoals je ziet zijn er nogal wat verschillen tussen renovlies en glasvezel. Hoewel beide soorten behang de muur startklaar maken, extra bescherming bieden en zuiging voorkomen, is renovlies behang vaak de beste en meest gewilde keuze vanwege het gladde, sterke en naadloze resultaat. Wij zullen dit in de meeste gevallen dan ook aanraden. Ben je echter juist op zoek naar een extra dimensie in de vorm van een patroontje in je behang? Dan is glasvezelbehang zonder twijfel het best voor jou.

Bekijk hier ons assortiment renovlies behang en bijpassende lijm.

USPGratis verzending vanaf €100,-
USPVóór 16:00 besteld = vandaag verzonden!
USPVoor schilders én doe-het-zelvers