Winkelwagen

Verftip: hoe werk je een ruw betonnen muur af?

Het is in eerste instantie misschien even wennen: geen nette, glad gestucte afwerking op de muur, maar gewoon een zichtbare betonnen onderlaag. Toch komt dit steeds vaker voor en kunnen we spreken van een heuse trend: de muur van ruw beton is hip, zeker in een industrieel interieur! Maar hoe zorg je ervoor dat zo’n ruw betonnen muur zowel stijlvol als praktisch wordt afgewerkt?

ruw betonnen muur

Voorkom afbrokkelen

Want hoewel de ruige look door veel mensen als hip en trendy wordt gezien, zijn er ook een aantal praktische zaken om rekening mee te houden bij het ‘open’ laten van zo’n betonnen muur. Aangezien je feitelijk de basislaag van de wand blootlegt, is deze namelijk verre van afgewerkt. Dit betekent dat de muur bij stoten of schoonmaken kan afbrokkelen, waardoor er binnen de kortste keren overal stukjes cement of korrels door het huis liggen. Zeker wanneer de muur van ruw beton zich in de keuken of de badkamer bevindt, is het wel zo fijn en hygiënisch als deze afgenomen kan worden met een vaatdoek. Maar ook in de woonkamer wil je natuurlijk niet constant stukjes muur tegenkomen.

Beschermlaag voor ruw betonnen muur

Om dit mogelijk te maken zonder het ruwe effect van de betonnen muur weg te nemen, kan een transparante toplaag aangebracht worden. De Deco Finish muurverf van Relius is hiervoor de perfecte keuze: hiermee zorg je voor een slijtvaste en krasvaste verzegeling, die ook nog eens zeer snel droogt. De Deco Finish beschermt en behoudt hiermee de rauwe elementen van de ruw betonnen muur, maar zorgt tegelijkertijd ook voor een praktische afwerking. Let wel op: aangezien een betonnen muur niet voorbereid is om geverfd te worden, kan er wat meer zuiging plaatsvinden dan je gewend bent. Het aanbrengen van twee of zelfs drie lagen is dus niet ongewoon.

Meer weten over het afwerken van een ruw betonnen muur? Neem dan gerust contact met ons op, want we helpen je graag verder!

USPGratis verzending vanaf €100,-
USPVóór 16:00 besteld = vandaag verzonden!
USPVoor schilders én doe-het-zelvers