Winkelwagen

Wat betekent dekklasse van muurverf?

We krijgen vaak vragen over hoe goed een muurverf dekt, en wat dan de best dekkende muurverf is (tip: Relius R1 Pro). Daarom hebben we bij al onze verven een dekklasse opgenomen. Deze dekklasse wordt vanuit de fabrikant meegegeven, en zegt iets over hoe goed de muurverf dekt. maar wat betekent een dekklasse precies?

Dekklasses worden in drie klasses ingedeeld. Let wel op, hoe goed de verf uiteindelijk dekt hangt ook af van de kleur en ondergrond van de muur waarop je schildert.

Dekklasse 3 – Prima

Verven met dekklasse 3 zijn precies dat – prima. Deze verven dekken met zo’n drie lagen, en bij donkere kleuren kan het zijn dat je nog een extra laag nodig hebt. De prijs is hier vaak ook naar, en dit zijn prima verven voor zolders en kelders waar de afwerking niet perfect hoeft te zijn. Wij verkopen weinig tot geen verven met Dekklasse 3.

Dekklasse 2 – Goed

Dekklasse 2 is een goed dekkende muurverf. Met twee á drie lagen dekt deze verf volledig. Twee lagen zijn doorgaans voldoende als je op een lichte muur verft, en mogelijk moet je drie lagen verven als je op een donkere muur verft. Als een muur wat korrelig is (denk bijvoorbeeld aan Spachtelputz) kan het zijn dat je meer lagen of een dikkere verf nodig hebt dan gebruikelijk om dezelfde dekking te krijgen.

Let er goed op dat je verf minimaal de benodigde tijd heeft gedroogd die op de verpakking staat aangegeven voor overschilderbaarheid. Zo voorkom je oneffenheden (of nog erger, afgetrokken plakkaten!) in je vers geschilderde muur.

Dekklasse 1 – Uitstekend

Dit zijn de beste dekkende muurverven. Met één á twee lagen is jouw muur volledig voorzien van een nieuwe kleur. Zeker als je een gladde, lichte muur schildert dan is een laag vaak al voldoende. Dat scheelt je aanzienlijk in tijd.

Verven die in Dekklasse 1 vallen zijn bijvoorbeeld de Relius R1 Pro. We zeiden het hierboven al: Deze matte muurverf is onze absolute topper als het op dekkende muurverven aankomt. Maar ook onze Clean Coat 5 met zijn hoge dekkingsklasse èn uitstekende afneembaarheid is een goede keuze. Heb je vragen over onze verven? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

USPGratis verzending vanaf €100,-
USPVóór 16:00 besteld = vandaag verzonden!
USPVoor schilders én doe-het-zelvers