Winkelwagen

Wat is de schrobklasse van muurverf?

Bij elke muurverf op ikwilverfkopen.nl staat aangegeven wat de schrobklasse is. Maar wat betekent het nu precies? Het zit al een beetje in de naam: de schrobklasse zegt iets over hoe reinigbaar een muurverf is. Vroeger moest je oppassen met nattigheid op je muur. Gelukkig zijn de meeste muurverven tegenwoordig op zijn minst vochtig afneembaar, en kunnen we het zelfs nog iets beter dan dat doen.

Officieel zijn er 5 schrobklasses. Maar klasse 5 en 4 zijn van dusdanig lage kwaliteit dat ikwilverfkopen.nl die niet verkoopt. We bespreken dus de drie beste klasses.

Textuur op muurverf

Schrobklasse 3 – Matig

Muurverven die in deze schrobklasse vallen zijn vaak extreem mat, of heel kalkachtig. Je kan bijvoorbeeld denken aan rustieke verven of verven met een verweerde uitstraling. Deze verven geven een prachtig eindresultaat, maar zijn niet slijtvast en moeilijk te reinigen. Als je een vlek op deze verf wil verwijderen, kan je er voorzichtig op deppen met een vochtig doekje. Oefen vooral geen druk uit op de verf en wrijf ook niet, want dan heb je kans dat je de verf wegwrijft.

Je kan deze verven gebruiken op een plaats waar de kans dat iemand ertegenaan loopt erg klein is, maar in een drukke ruimte of met kinderen zijn deze verven helaas af te raden.

Schrobklasse 2 – Goed

De meeste muurverven vallen op zijn minst in deze klasse. Muurverven met schrobklasse 2 zijn gemiddeld slijtvast en reinigbaar met een vochtig doekje. De meeste vlekken kan je simpelweg met een nat doekje wegvegen. Hardnekkige vlekken zoals bloed en rode wijn kunnen soms niet volledig verwijderd worden.

Omdat verf van schrobklasse 2 iets slijtvaster, maar niet zo slijtvast is als uit klasse 1 wordt deze vaak op plafonds toegepast.

Schrobklasse 1 – Uitstekend

Muurverven met schrobklasse 1 zijn de crème de la crème onder de reinigbare muurverven. Deze verven zijn ontzettend vlekbestendig, en er zijn bijna geen vlekken die je er niet af kan krijgen. Verven in schrobklasse 1 heb je in glanzende en matte uitstraling, zijn doorgaans goed dekkend en zijn – ook niet onbelangrijk – in alle kleuren te verkrijgen. Bij uitstek geschikt voor woonkamers en keukens, maar vergeet ook vooral kinderkamers en gangen niet.

Schrobklasse 1 muurverven bij Ikwilverfkopen.nl

Onze meest popualaire muurverf is de Relius R1 Pro. Deze matte muurverf heeft schrobklasse 1 (en bovendien ook dekklasse 1, wat betekent dat lichte kleuren met 1 laag dekken). Zoek je een absolute schrob-topper? Dan is de Clean Coat 5 wat voor jou. Deze verf is naast schrobvast ook bestendig tegen desinfectiemiddelen. Je kan dus direct met allesreiniger aan de slag op deze verf.

USPGratis verzending vanaf €100,-
USPVóór 16:00 besteld = vandaag verzonden!
USPVoor schilders én doe-het-zelvers